Ons idee van lekker genieten

De Scharmerhoeve serveert een maandelijks wisselend driegangen keuzemenu tegen een vaste prijs. 
De kosten voor drie gangen maandmenu bedragen slechts € 24,50 per persoon.

Er is voor elk wat wils: keuze voor de vlees- of visliefhebber en voor de vegetarische gast.

Onze chef-kok houdt ook graag rekening met vooraf opgegeven diëten en allergiën.

Bij aanvang van dit menu serveren wij u een amuse van het huis.
Bij het hoofdgerecht worden warme groente op het bord, een gemengde salade met garnituur en een aardappelgarnituur geserveerd.
U kunt de bijgerechten onbeperkt bij bestellen.
Deze extra's zijn gewoon bij de prijs inbegrepen.

Het is ook mogelijk de gerechten apart te bestellen, bijvoorbeeld alleen een hoofdgerecht.

Voor de wijnliefhebber schenken wij naast onze huiswijnen diverse andere wijnen, variërend in de prijsklasse van € 17,50 tot € 29,50 per fles.

 

Voorgerechten

champignonbierbeslag.jpg

Scharmer broodplankje met gezouten boter en tappenade

€  4,00 

Uiensoep met bruschetta en Groninger kaas (vegetarisch)

 €  5,25

Champignons in bierbeslag met warme knoflooksaus en kruidensla

 €  8,00

Makreelsalade van gerookte makreel, komkommerlinten en paprikagelei

 €  9,25

Kalkoensalade van kalkoen, kwarteleitjes en French dressing

 €  9,50
Carpaccio van ossenhaas met tomatensalsa, pijnboompitjes, een eitje en Padano kaas  € 10,25

   

 

 

Hoofdgerechten

rundersukade.jpg

Saté van kalkoenfilet met pittige satésaus en kroepoek

€15,95

Rundersukade, langzaam gegaarde sukade met pastinakenstamppot

€17,50

Krokant gebakken entrecote met jus de veau                         

€18,50

Zalmfilet uit de oven met saus van abrikoos en Groninger mosterd

€18,50

Snoekbaars met gebakken champignons en witte wijnsaus      

€18,95

Quiche, gevuld met champignons en basilicum, gegratineerd met Groninger kaas (vegetarisch)

€13,25
   
Bijgerechten: warme groente op het bord, gemengde salade met garnituur en een wisselend aardappelgarnituur  
   

 

 

 

 

Nagerechten

Boerenjongensijs met slagroom en kletskop

€  6,00 

Brownie met vanille ijs, karamelsaus en slagroom

€  6,00

Gepocheerde peertjes met saffraan, slagroom en kletskop

€  6,00 

Diverse soorten regionale kaas met mosterdsaus en ketchup van zongedroogde tomaat

€  8,00

 

 
   

 

 

Driegangen Maandmenu April

varkenshaasmedaillons.png

Voorgerechten 

Tomatenroomsoep met huisgemaakte chips (vegetarisch)

Basilicumkip met zongedroogde tomaat en jonge sla (lauwwarm)

Garnalenravioli, ravioli van rettich met garnalen en paprikamayonaise

 ***

Hoofdgerechten

Varkenshaasmedaillons met Stroganoffsaus

 Gebakken slibtongetjes (2 stuks)met knoflookboter en bieslook

 Courgette, gevuld met roerbakgroente en basilicumkaas met tomatensaus (vegetarisch)

Bijgerechten hoofdgerecht: warme groente op het bord,
salade met garnituur en een wisselend aardappelgarnituur

*** 

 Nagerechten

Cheesecake met frambozensaus

 Bitterkoekjesbavarois met Amarettoroom

 *****

Driegangen maandmenu: € 24,50 per persoon

 

Kindermenu

Kinderen tot ca. 12 jaar serveren wij graag een speciaal kindermenu.

Kindermenu
Huisgemaakte boerenfrieten met kipfilet, (knak)worst of warm bittergarnituur en mayonaise

Kinderdessert                                                                         
IJs met slagroom en verrassing

Pannenkoek
Hartige of zoete pannenkoek

Kindermenu, inclusief dessert: € 10,00 per persoon
Pannenkoek: vanaf € 5,00 per persoon